Välj en sida

RSeat RS1 : Test och omdöme

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Har du redan en simuleringsratt och vill ta den till nästa nivå? A säte för racingsimulering kan hjälpa dig att förbättra inlevelsen, eftersom detta är ett viktigt element för alla seriösa SimRacer.

Vi hade nyligen möjlighet att testa en högpresterande modell från det europeiska märket RSeat som sätter sin prägel på marknaden för simracing: RSeat RS1.

I den här artikeln kommer vi att ge dig vår åsikt om den här modellen och berätta allt vi fick reda på om den. Vi ritar upp dig en lista över dess viktigaste egenskapervi kommer att berätta om dess dess fördelar och nackdelar samt dess pris och var du kan köpa den.

Egenskaper för RSeat RS1

RSeat RS1 RSeat RS1 är en ny generation simulatorbyggd med en evolutionär design som ger möjlighet att uppgradera med flera tillbehör för att anpassa den till din kör- eller användningsstil.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Le RS1 av varumärket RSeat erbjuder Rallykörställning och även GTHela den RS1 består av en skalbar modulär ram i kolstål laserskurna och bockade rör belagda med epoxipulver, vilket gör hela den lastade konstruktionen extremt styv.
 • Den nya RS1-riggen väger cirka 10 kg mer än sin föregångare på grund av denna omkonstruktion för ökad styvhet. Le RS1 erbjuder förbättrad ergonomi i kombination med ett unikt utseende och eleganta, flödande linjer.
 • Chassit för RS1 finns i två färger (matt svart eller matt vit).
 • Denna modell är extremt justerbar Pedalstödet kan justeras från 0° till 60°, pedalerna kan justeras med ±90 mm och rattstödet kan justeras i höjdled med ±8 cm. Sitsens 4 fötter, som vilar på golvet, är också justerbara (diameter 37 mm).
 • Dessutom är RS1 ett nytt 4 mm tjockt stöd som kan justeras helt till 4 nivåer av vinkel och djup, för att säkerställa att ramen inte förvrängs vid kraftig inbromsning.
 • Rutschkanorna är justerbara för att passa personer från 1,27 m till 2,10 m långa.
 • Chassit är utformat för att passa de flesta dynamiska system och är kompatibelt med rSeat Shifter och rSeat HandBrake.
 • Den RSeat RS1 är utrustad med ett skålat säte i glasfiber klädd med skum med hög densitet och syntetiskt läder till ett mycket bekvämt och slitstarkt säte. Den finns i 3 färger (vit, svart och röd) och i Alcantara.
 • Racing-sätet sitter på 4 mm tjocka skenor med två olika monteringshöjder och kan lutas så att sätet kan justeras mm för mm. Den klarar spelare som väger upp till 140 kg.
 • RSeat RS1 RSeat RS1 inkluderar en växelspaksom kan monteras på antingen vänster eller höger sida av chassit.
 • Buttkicker-stödet är ett tillval och är utformat för att ge ett bra flöde av vibrationsöverföring genom hela ramen. Den har plats för sju olika Buttkicker-modeller och upp till 3 samtidigt.
 • RS1 RS1 erbjuder bred kompatibilitet kompatibel med PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One och Xbox Series X/S. Den är också kompatibel med alla system och kringutrustning från de största varumärkena på marknaden, som Thrustmaster, Fanatec och Logitech.
 • Den RSeat RS1 är också kompatibel med D-BOX rörelsesystem (2 DOF, 3 DOF och 4 DOF).
 • Alla verktyg och skruvar som behövs för att fästa rattenoch vevpartiet och växelspak medföljer, tillsammans med en monteringsanvisning.

 

rseat-tilt

Fördelarna med RSeat RS1

Vi hade möjlighet att testa RSeat RS1 och det har gjort det möjligt för oss att upptäcka alla dess hemligheter! Vi ska berätta för dig om fördelar fördelar med denna modell.

Först och främst blev vi helt övertygade av vad som är den överlägset största fördelen med RSeat RS1 : dess komfort och ergonomi. Modellen är helt modulär, anpassningsbar och justerbar för att ge oss en lyxig komfort.

Sitsen, med sina vadderade dynor, passar perfekt till de allra flesta rattar på marknaden. Styrning, olika stöd, pedalavstånd och pedalvinkel kan alla justeras oberoende av varandra i viss utsträckning för en bekvämare körning. perfekt passform och garanterar optimal komfort.

Du kan luta dig tillbaka, koppla av och njuta av många timmars spelande i RS1 RS1du kommer inte att känna dig obekväm.

För det andra fann vi att RSeat RS1 är en modell vars övergripande design och materialval är av mycket hög kvalitet. Du känner det så fort du sätter dig i cockpiten, som är styv, solid och stabil. När allt är på plats finns det ingen rörelse i vevpartiet eller konstruktionen.

Dessutom, tack vare dess fantastiska hantverk och material, gillade vi verkligen utseendet på RSeat RS1 modern och modern och elegant. Det är en design som bör tilltala alla fans av vackra chassin.

Cockpiten RS1 cockpit har också fördelen avökad känsla av realism. Kraftåterkopplingen från ratten kan kännas i hela ramen, utan att förlora stabilitet tack vare modellens soliditet och styvhet. När du väl sitter i RS1 är det svårt att se skillnaden mot att köra en riktig racerbil.

Slutligen uppskattar vi verkligen det faktum att RSeat RS1 erbjuder en så bred kompatibilitetDet gäller inte bara konsolerna (PlayStation, Xbox, PC) utan även de olika tillbehören och varumärkena på marknaden. Du kan uppgradera den med tiden för att passa din budget, särskilt tack vare alla tillbehör som tillhandahålls av RSeat. Och om du också gillar flygsimulering kan du till och med utrusta din RS1 med tillbehör för den här typen av spel.

rseat rs1 framifrån

Nackdelarna med RSeat RS1

Vårt test av RSeat RS1 har avslöjat de positiva aspekterna av denna modell, men det har också visat oss dess nackdelar. Nackdelar. Vi berättar här vad vi tyckte om den.

Det är svårt att gömma sig för den, RSeat RS1 är inte en “lågkostnadsprodukt” – tvärtom. En av de första negativa punkterna med det är mycket tydligt för oss, dess höga pris. Men detta är i vilket fall som helst fallet för de flesta cockpits i denna kategori. Det måste sägas att detta inte är en produkt som tyvärr ligger inom ekonomiskt räckhåll för alla Sim-racingspelare.

För det andra bör du vara medveten om att RSeat RS1 är tung och skrymmande. Det här är inte en modell som du kan fälla ihop och förvara i ett skåp när du vill göra plats i vardagsrummet. Den väger 42 kg och den tar upp mycket plats (upp till 1,50 m), så även om det är en fantastisk design rekommenderar vi att du avsätter ett rum för spel om du inte är en riktig entusiast som vill ha den permanent installerad i ditt vardagsrum.

Och slutligen fann vi att montering kunde vara ganska lång och tråkig för dem som inte är vana vid det eller inte är särskilt händiga. Det kan ta flera timmar, och vi rekommenderar till och med att du tar hjälp av en extra person för att känna dig trygg. Dessutom är instruktionerna inte de mest detaljerade vi har sett, men stolen levereras åtminstone med alla skruvar och verktyg du behöver för montering.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Den RSeat RS1 är tillgänglig för försäljning på varumärkets officiella webbplats för 859 €, om du väljer den “klassiska” modellen i svart.

Denna modell finns tillgänglig i rött och vitt, samt Alcantara och specialutgåvor (Assetto Corsa).

rseat-rs1-sim-racing

I korthet / Slutsats

RSeat RS1 RSeat RS1 är en cockpit som passar perfekt för alla Sim-racing-spelare spelare som inte har kunskaperna eller tiden att bygga en egen plattform men som vill ha anpassningsförmåga, modulär design, bekväm körning och stabilitet.anpassningsförmåga, modulär design, bekväm körning och stabilitet.

Den här modellen ger dig alla dessa fördelar, i kombination med en elegant GT-racingplattform, och den passar alla tack vare sätesreglage som gör att den kan anpassas till alla storlekar.

Det är vår åsikt, RSeat RS1 är en av de mest bekväma, styva och stabila simuleringscockpiterna på marknaden, och det är en modell som inte kommer att göra dig besviken!

rseat rs1 meddelande

Rseat RS1

En styv, stabil och bekväm cockpit för simulering

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar