Välj en sida

Corsair presenterar sin första cockpit för Sim Racing

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Det är ingen överraskning att speltillverkaren Corsair har gett sig in i simracing. Denna disciplin har verkligen tagit fart de senaste åren, och det verkar som om alla håller på med den.

För en tid sedan hörde vi att Corsair skulle erbjuda ett helt sortiment av kringutrustning för simracing. För en sådan gigant inom spelindustrin (med över 30 års erfarenhet av spel, förresten) är det naturligtvis inte ett alternativ att börja från början, och det av flera skäl. Det bästa är att ingå ett partnerskap med ett varumärke som är verksamt inom simracingbranschen, så att du kan dra nytta av dess know-how och framför allt dess teknik. Asetek SimSport har gjort detta med Simucube, och det har fungerat ganska bra, måste jag säga.

Corsair har valt en något annorlunda strategi och försöker förvärva Endor AG, företaget bakom Fanatec . Få inte panik, för affären är inte klar ännu, men den är nära. Corsair kan därför dra nytta av Fanatecs expertis inom simracing för sina egna produkter, och vice versa när det gäller upplevelsen av spelhårdvara.

Kort sagt, det är inte vad vi pratar om idag. Med tanke på att vi har hört att Corsair ska ge sig in i simracing, finns det väl ingen bättre plats än Computex för att visa upp prototyperna, eller hur? Jag måste erkänna att vi har blivit halvt betjänade. Ärligt talat förväntade jag mig att se prototyper av baser, pedaler eller till och med rattar, men Corsair visade sin publik varumärkets första cockpit: Sim Rig.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag tycker att tillvägagångssättet är atypiskt. Men det är förståeligt å andra sidan också. I väntan på att Fanatecs övertagande ska slutföras är det bästa – och detta är fortfarande min åsikt – att erbjuda ett chassi som kan rymma de många kringutrustning för simracing som finns på marknaden, och som med tiden även kommer att rymma Corsairs produkter.

Vad är Corsair Sim Rig?

Corsairs chassi är fortfarande i prototypstadiet, men i ett ganska avancerat skede från vad jag har sett, och också för att varumärket visade det för allmänheten på Computex 2024. Strukturen är rörformad, med vad som verkar vara stål, vilket är en garanti för styvhet för uppställningarna.

Designen är minimalistisk, och jag älskar det. Cockpiten domineras av svart (med en möjlig vit version), med några fluorescerande gula accenter på vissa element. Men oroa dig inte, det går obemärkt förbi.

Stödet för basen är en platta som rymmer praktiskt taget all kringutrustning som finns på marknaden, men tyngdpunkten har lagts på Fanatec-produkter. Jag säger att det är en blinkning till det framtida övertagandet. Med plattan kan du justera basens höjd och djup utan verktyg med hjälp av skenor. Och samma sak gäller för pedalerna, förresten.

När det gäller sätet har Corsair tagit fram ett mycket attraktivt och minimalistiskt skålat säte. Den är helt svart, med varumärkeslogotypen på baksidan och förstärkningar på sidorna. Denna sits är monterad på glidskenor, så den kan anpassas till alla förare. Dessutom är förarställningen hybrid: du har GT-positionen som är ganska standard för segmentet, och du har också F1-positionen. Andra cockpittillverkare erbjuder detta på vissa av sina produkter, och det är för att tilltala så många racerförare som möjligt, eftersom det inte är ovanligt att se en spelare som älskar F1- och GT-bilar.

På höger sida har vi ett stöd för växelspak och/eller handbroms, som är fantastiskt bra placerat. Närmast dig kan du växla eller låsa bakhjulen med oöverträffad lätthet.

En annan punkt som är värd att nämna är styvhet. Corsair Sim Rig kan stödja ultrabreda böjda skärmar utan minsta problem, tack vare ett stöd som bultas fast direkt på chassits struktur. Implementeringen av detta stöd är riktigt bra, och överlägset det bästa jag har sett på cockpits på marknaden. Den är ren och elegant och man kan knappt se den bakre strukturen som bär upp skärmen. Du kan också ha en trippelskärmsinstallation med sidoförstärkningar.

Det finns även andra tillbehör till Sim Rig. Vi får helt enkelt vänta ett litet tag på mer information, inklusive ett lanseringsdatum. Oroa dig inte, Sim Rig är planerad till 2024.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar