Välj en sida

Varför är inte Lewis Hamilton intresserad av simracing?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Sedan covid-19-pandemin bröt ut har många Formel 1-förare vänt sig till videospel för att kompensera för avsaknaden av riktiga tävlingar. Den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton delar dock inte denna passion för simracing. Så varför är inte Hamilton intresserad av simracing? Vi avslöjar hemligheten för dig.

Lewis Hamiltons skäl

Hamilton förklarade i en Mercedes-video att simracing var “helt annorlunda” än den riktiga varan och att han kände “ingen nytta” av att delta. Även om han spelar Call of Duty med de andra F1-förarna Charles Leclerc och Pierre Gasly, föredrar han att ägna sin speltid åt att försöka slå sin egen tid i Gran Turismo. Hamilton anser att skillnaden mellan virtuell körning och verkligheten är ett för stort hinder för att han ska kunna njuta av aktiviteten.

Hamiltons syn på simracing

I samma video förklarade Hamilton att rörelsen i simulatorerna aldrig är perfekt och att det är svårt att anpassa sig till denna skillnad. “Om du sitter hemma med en simulator rör sig inte sätet. Ditt sinne säger till dig att bilen rör sig, men du känner ingen rörelse. Du måste liksom kontrollera ditt sinne och det gillar jag inte riktigt”, sa han. Enligt Hamilton är simuleringar inte fördelaktiga eftersom de känslor och rörelser som upplevs skiljer sig från dem som upplevs när man kör en riktig bil. Istället föredrar han att spela videospel för nöjet att spela med vänner och nya människor online.

Hamiltons favoritvideospel

Hamilton har en racingsimulator hemma tack vare Gran Turismo och Sony, och erkände att han var konkurrenskraftig i just detta spel. “Jag växte upp med att spela Gran Turismo och ägnade timmar åt att tjäna pengar och köpa alla dessa bilar. Det var ett fantastiskt tillfälle att göra något med dem”, säger han. Hamilton var också imponerad av det faktum att bilar som han hjälpte till att utveckla med sitt Mercedes-team kan köras virtuellt.

Medan vissa Formel 1-förare som Max Verstappen och Lando Norris är ivriga simförare, är Lewis Hamilton inte det. Simuleringar ger honom inte samma upplevelse som att köra en riktig bil, så han föredrar att tillbringa sin tid med att spela videospel med sina vänner online. Även om han har en racingsimulator hemma föredrar Hamilton att koncentrera sig på att njuta av spelet snarare än att försöka förbättra sina simracingkunskaper.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar