Välj en sida

Bas Fanatec CSL Elite : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec CSL Elite

Fördelar

 • Kraftåterkoppling i toppklass
 • Fantastiskt genomtänkt ergonomi
 • Ett brett utbud av inställningar
 • Otroligt värde för pengarna
 • Kompatibel med flera plattformar

Nackdelar

 • Ytbehandling och plastskal
 • Lite komplicerat att få grepp om

Mycket har hänt i videospelens värld sedan de dagar då joysticks var de enda tillbehör vi hade för att fördjupa oss i simuleringar av biltävlingar. att fördjupa oss i simuleringar av biltävlingar.. Sedan dess har sektorn genomgått ett antal innovationer som gör att vi kan njuta av några av de mest spännande ögonblicken i våra liv. otroligt realistiska förnimmelser under spelets gång.

Det tyska varumärket Fanatecvarumärke, som var föga känt från början en vändpunkt i världen av Sim-racingvärld, med produkter i toppklass produkter i toppklass som tidigare hade verkat ouppnåeliga.

Och om det finns en modell som har placerat varumärket på toppen av marknaden så är det den grundläggande Fanatec CSL Elite bas, som vi just har testat för dig.

I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om denna modell som har revolutionerat branschen. Du kommer att få reda på vilken egenskaper av Fanatec CSL Elitevilken typ av spelare den är bäst lämpad för, vilka är dess fördelar Fördelar nackdelar samt dess pris och var du kan köpa den.

fanatec csl elite image1

Egenskaper hos Fanatec CSL Elite basenhet

Den Fanatec CSL Elite Hjulet Base, mer allmänt känd som CSL Elite den yngre systern till Wheel Base V2.5, är en instegsmodell instegsmodell även om den är positionerad som en topprodukt på marknaden.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Utgivningsdatum: 2016
 • Skalet på Fanatec CSL Elite bas är tillverkad helt i plast, med en frontpanel i borstad aluminium. Fanatecs och modellens logotyper visas på den.
 • Fanatec CSL Elite-basen innehåller två knapparen för att slå på strömförsörjningen och den andra för att välja läge (plattform). Den har också 9 LED-indikatorer för telemetri.
 • Denna modell är utrustad med en 6 Nm borstlös remdriven motor. Amplituden för rån av CSL Elite är 1080 grader.
 • Fanatec CSL Elite-basen är utrustad med DirectSensor-teknik monterad direkt på styraxeln för ökad precision, samt Clubsport-teknik som innehåller alla mekaniska delar av basen (servomotor, elektronik och strömförsörjning) och erbjuder en hög nivå av responsivitet och realism.
 • CSL Elite är tillgänglig i officiella PlayStation men även i en Xbox-kompatibel version. Båda modellerna fungerar lika bra på PC.
 • Fanatec CSL Elite har följande egenskaper QR1-system för snabbkopplingAlla märkets rattar är utbytbara på basen. Den är också kompatibel med hela Fanatecs ekosystem, inklusive pedaler, växelspakar etc.
 • På baksidan av basen finns alla anslutningsportar för Fanatec CSL Elite: 1 strömförsörjning, 1 USB-utgång, 1 utgång för vevpartiet, 1 utgång för handbromsen, 1 2 utgångar för växellådan (H-shifter och sekventiell).
 • Mått: 35 x 35 x 28 cm (L x B x H)
 • Vikt: 4,6 kg

För vilken typ av person?

Fanatec CSL Elite-basen är ett utmärkt val för dem som för dem som villvärlden av sim-racing, samtidigt som du drar nytta av den tyska tillverkarens omfattande ekosystem.

Vi rekommenderar denna modell särskilt för vuxnaeftersom den inte är särskilt lämplig för barn.

Dessutom har Fanatec CSL Elite-paketet utformats både för fans av GToch F1 och spel som DIRT. Hjulet och alla tillbehör kan enkelt anpassas till alla typer av racing.

fanatec csl elite dos

Fördelarna

Vi hade hört en hel del positiva saker om Fanatec CSL Elite och tack vare vårt test kunde vi själva ta reda på vad fördelarna fördelarna med denna modell.

Först och främst blev vi verkligen övertygade av dess force feedback, som vi tycker är det mest intressanta i sortimentet för tillfället. Motorn är både mycket kraftfull och mycket flytande, och dess effekter övertygade oss inte bara, de vann över oss! Vibrationerna och körkänslorna från Fanatec CSL Elites force feedback är verkligen utmärkta och mycket realistiska. Dessutom är den tystgående och överhettas inte, inte ens efter flera timmars spelande.

Enligt vår uppfattning ergonomin i CSL Elite har varit fantastiskt väl genomtänkt av dess skapare. Denna modell ger möjlighet att hantera ett brett spektrum av inställningar. De 9 LED-indikatorerna på basen för telemetri är mycket praktiska, och vi har också möjlighet att lagra upp till 5 inställningsprofiler i basens interna minne, vilket är något alldeles extra.

Fanatec CSL Elite-basen har revolutionerat marknaden för simracing tack vare dess otroliga värde för pengarnavilket helt klart är en av dess största tillgångar. De material som valts för konstruktionen är robusta och av mycket hög kvalitet, vilket garanterar en lång livslängd. Och med tanke på alla funktioner och fördelar som denna modell har att erbjuda är priset mer än rimligt!

Denna modell har också fördelen att den är helt anpassningsbar och att vara kompatibel med hela Fanatecs ekosystemQuick Release QR1-systemet är mycket enkelt och effektivt. Du kan alltså uppgradera din uppsättning för att passa dina önskemål och din budget under flera år utan att ändra basen.

Slutligen har Fanatec CSL Elite-basen fördelen att vara kompatibel med kompatibel med flera plattformar. Tillverkaren har beslutat att utveckla två praktiskt taget identiska modeller, en kompatibel med Xbox One och PC och den andra kompatibel med PlayStation och PC. Uppdateringar är tillgängliga för alla plattformar via Fanatecs kontrollpanel och är enkla att utföra.

Dess nackdelar

Vi kunde verkligen upptäcka de många fördelar som erbjuds av Fanatec CSL Elitebas, men vårt test avslöjade också följande nackdelar med denna modell.

Först och främst blev vi lite besvikna över valet av ytbehandlingar och det helt plastiga skalet på Fanatec CSL Elite. Enligt vår mening lever den inte upp till kvaliteten på resten av paketet, och det är verkligen synd. Resultatet är ett “billigt” utseende som kunde ha undvikits om varumärket hade valt att investera i ett mer professionellt material.

För det andra måste det sägas att, som med andra konkurrerande modeller, erbjuder Fanatec CSL Elite base så många möjliga inställningar att det snabbt kan bli komplicerat att hitta din väg runt. Du kommer oundvikligen att behöva tillbringa lite tid där för att lära dig hur du hanterar och konfigurerar allt på bästa sätt. Detta kommer säkert inte att vara lätt om du fortfarande är nybörjare. Ha tålamod!

Slutligen, enligt vår mening, är den största nackdelen med Fanatec CSL Elite attdet är omöjligt att hitta en ny idag. Tillverkaren har beslutat att upphöra med tillverkningen av denna modell, så det enda sättet att få tag på den är att köpa den begagnad. Detta begränsar naturligtvis dina chanser att hitta en i nyskick och till ett mycket bra pris. Du måste alltså ha tålamod och vara ihärdig i ditt sökande.

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Som vi nämnde tidigare är Fanatec CSL Elite-basen tyvärr inte längre tillgänglig för försäljning som ny. Varumärket har beslutat att upphöra med tillverkningen av både Xbox-version version än den för PlayStationversionen, så den finns inte längre i lager någonstans.

Ibland kan man dock hitta den i gott skick och till olika priser på second hand-webbplatser som Le Bon Coin eller Vinted. I genomsnitt bör du budgetera ca 250-300 euro för nyskick. Och var mycket försiktig med produktens skick!

Slutsats

Nu när vi har testat Fanatec CSL Elite Hjulbasförstår vi varför den här modellen har blivit ett riktmärke på marknaden och varför varumärket har gjort den till en av sina bästsäljare.

För en instegsbudget, trots sin kanske ofullständiga finish, erbjuder CSL Elite alla de fördelar som en produkt i toppklass erbjuder.

Basen kombinerar alla de senaste teknikerna för att ge kraftfull, flytande force feedback för en helt otrolig spelupplevelse, oavsett hur långa dina sessioner är. Dessutom är den tillverkad av robusta, högkvalitativa material som kommer att hålla länge.

Enligt vår åsikt, om du har möjlighet att hitta en begagnad Fanatec CSL Elite i gott skick, tveka inte att köpa den, tveka inte att köpa den.. Det är en investering du inte kommer att ångra!

logitech g920 recension

Fanatec CSL Elite

En av de bästa baserna på marknaden

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar