Välj en sida

Fanatec DD2 eller Simucube 2 Pro: Vilken bas ska jag välja?

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

När det gäller Direct Drive, varumärkena Fanatec och Simucube har under årens lopp byggt upp ett utomordentligt gott rykte. Deras produkter är bland på marknaden för simracing. Men från Fanatec eller Simucube, vilket är det bästa märket?

Detta är en av de frågor som vi har sett ställas om och om igen av Sim-racing-spelare, och som vi kommer att svara på i den här artikeln.

Vi berättar för dig vilka kriterier du behöver ta hänsyn till för att bestämma vilket varumärke som är rätt för dig och vi presenterar även de två två flaggskeppsmodeller från Fanatec och Simucube modeller: Fanatec Fanatec DD2 och Simucube 2 Pro.

Fanatec DD2

Fanatec dd2

DD2 från DD2 från Fanatec är idealisk för icke-professionella spelare som bara vill ha kul när de spelar. Detta är grunden för ratten Direktdrivning (den mest populära direktdrivenheten på marknaden med PC- och Xbox-kompatibilitet (den blir kompatibel med Xbox One och Xbox Series X|S när den används med ett Xbox-licensierat Fanatec-hjul).

Force feedback är verkligen enaståendeDetta är särskilt användbart för att kommunicera spårdetaljer som kantstenar, gupp etc. Detaljerna via ratten är korniga och inte nödvändigtvis särskilt tysta, men det är precis vad vi förväntar oss av en racerbil.

Fanatecs rattar är enkla att installera och kräver ingen extra USB-kabel. Även om DD2 inte har någon inbyggd trådlös funktion är kabelhantering och hubbkompatibilitet inga problem alls. För alla rattar som inte är Fanatec, monteringen är enkel med Fanatec Podium QuickRelease-systemet.

Installationen av Fanatec DD2 är mycket enkel och nästan alla plattformar har monteringsalternativ för denna modell redan från början. Du kan antingen använda sidomonteringsfästen eller montera den via enhetens bas.

Alla inställningar kan göras med hjälp av FanaLab-programvara som utvecklats av Fanatec. Det är verkligen mycket praktiskt, både på PC och för Xbox-spelare. Den erbjuder en mängd funktioner och alternativ som är logiskt ordnade i programgränssnittet så att du inte tappar bort dig. Det uppdateras mycket regelbundet, så det krävs mycket lite kunskap för att installera och använda det.

Den Fanatec DD2 är därför på det hela taget en modell av mycket god kvalitet, verkligen flytandeDen är känslig för alla justeringar men erbjuder samtidigt verklig styrka. Det är en idealisk modell för mindre professionella spelare som vill känna att de sitter i en riktig racerbil.

Simucube 2 Pro

simucube 2 recensioner

Varumärket Simucube fortsätter att erbjuda produkter med industriellt och professionellt utseende, och Simucube 2 Pro är inget undantag.

Liksom DD2, Simucube 2 Pro en exceptionell force feedback, kraftfull och mycket flytande på samma gång. Dessutom erbjuder den 25 Nm vridmoment, men vi märkte att den fortfarande erbjöd lite mer detaljer med varje varv på ratten.

Den Simucube är endast monterad framtill. Denna montering är standard på alla MiGE / OSW-baserade servomotorer, så du behöver inte oroa dig alltför mycket för kompatibilitet. Se bara till att din plattform har ett främre stöd för Simucube-alternativet. Till skillnad från DD2 gör avsaknaden av ett bottenstöd att den mindre bra stöd från lågpris- och budgetplattformar.

Om du är ett riktigt fan av Sim-racing, om du gillar att spendera tid på att optimera dina inställningar, föreslår vi att du överväger världen av Simucube universum, som är perfekt för spelare av den här typen.

Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro levereras med sin hub SQR som är den överlägset bästa på marknaden. Det är bergsäkert och skiljer sig från QuickRelease-systemet på DD2, den rör sig inte alls. Du kan dock välja mellan en rad olika QR-fästen för att montera din ratt, inklusive Simucube Quick Release, Buchfink Q1R och den mycket attraktiva HRS Xero-Play V3 Quick Release.

Simucube erbjuder imponerande kompatibilitet med QR-nav kompatibilitet med resten av Sim-racingvärlden.

Liksom Fanatecs Fanalab är Simucubes TrueDrive-programvara från Simucube erbjuder enkla och intuitiva procedurer för installation av programvara och uppdatering av fast programvara. Det finns användbara förinställningar som hjälper dig att komma igång med de olika simuleringsracingpaketen, och du kan använda förinställda profiler som delas av andra förare, vilket är en riktig bonus.

Simucube 2 Pro Simucube 2 Pro är kompatibel med trådlösa rattar från andra märken, men tyvärr är den bara endast kompatibel med PC så den fungerar inte med någon spelkonsol.

Denna modell, som är känd för sin användning i eSport-tävlingar, kommer enligt vår uppfattning att vinna över spelare på toppnivå som letar efter otroliga spelsensationer.

Fanatec vs Simucube: kriterier att ta hänsyn till

För att hjälpa dig att bestämma vilket märke att välja mellan Fanatec och Simucuberekommenderar vi att du tar hänsyn till följande Kriterier Kriterier:

Din budget och din spelupplevelse

Det är viktigt att tänka på dina personliga omständigheter och ta hänsyn till faktorer som din egen erfarenhetsnivå och budget. Om du vill köpa din allra första fjäderboll kommer du att behöva lite mer tid för att göra din research och hitta utrustning som är utformad för nybörjare. Dessa modeller är naturligtvis billigare än fjäderbollar som är avsedda för mer erfarna spelare.

Utrustningens kvalitet

Kvaliteten på den utrustning du väljer kommer att avgöra dess realism, tillförlitlighet och hållbarhet. Det finns många alternativ på marknaden som kan vara mycket billiga för spelare som bara är ute efter lite kul då och då.

Varumärkena Fanatec och Simucube använder båda högkvalitativa material för överlägsna produkter.

Kraftens återkomst

Force feedback är en viktig funktion för att säkerställa en hög nivå av realism under loppet. Det finns olika typer av force feedback, beroende på din nivå, din spelupplevelse och din budget. Direct Drive-svänghjul är till exempel dyrare men ger en mycket kraftfullare kraftåterkoppling än ett svänghjul med en växelmotor eller remdrift.

Dina förväntningar

Dina förväntningar är naturligtvis viktiga i beslutsprocessen. Om du är ute efter en mycket realistisk upplevelse kommer du förmodligen att vilja spendera lite mer pengar för att få en utrustning med många funktioner. Men om du är mer fokuserad på nöjesfaktorn kan en billigare utrustning vara bättre lämpad för dig.

Vilket märke för vilken typ av spelare?

Om du äger en Xboxär det ingen tvekan om saken, för det är bara Fanatec utrustning är kompatibel med Xbox-konsoler.

Dessutom, om du är en oerfaren spelare eller en fullständig nybörjare Sim-racing nybörjare som letar efter en modell som är ganska enkel att ställa in och installera, tror vi att DD2 är modellen för dig.

För mer erfarna mer erfarna spelareden Simucube 2 Pro som ger mycket mer feedback om detaljerna i loppet, är enligt vår mening lämpligare. Och inte nog med det,

den Simucube-gemenskapen är mycket stort, och genom att vända dig till detta varumärke och denna modell lär du dig mycket mer om teknik och installation.

I korthet / Slutsats

Så vilken är bäst? Varumärket Fanatec eller Simucube ? Basen Simucube 2 Pro eller Fanatec DD2 ?

Som vi nämnde i den här artikeln, dessa två varumärken och dessa två modeller är subtilt olikamen vi tror inte att dessa skillnader påverkar din varvtid nämnvärt. Vissa faktorer bör dock påverka ditt beslut.

Kraftåterkopplingen från Simucube-modellerna är exceptionellt bra och vi uppskattade särskilt deras trådlösa funktionalitet och programvara. Men det som vi tycker verkligen gör skillnaden är QR-systemet.

Tyvärr är alternativen för rattmontering mer begränsade på DD2vilket gör att vi tenderar att föredra Simucube 2 Pro.

men om du är ny i världen av Sim-racingkan du tycka att det är lättare att komma igång med en Fanatec DD2. Dessutom kommer denna modell att ge dig en hög komfortnivå.bredare kompatibilitet än Simucube 2 Pro.

Sammanfattningsvis presterar dessa två modeller otroligt bra, och oavsett om du väljer den ena eller den andra bör du inte bli besviken på resultatet.

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

De bästa Fanatec-paketen

De bästa Fanatec-paketen

Sim-raceurer världen över har ställts inför samma problem: vad ska man köpa för att börja shoppa? Detta är en mycket...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar