Välj en sida

Heusinkveld handbroms : Test och omdömen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Heusinkveld Sim Handbroms V2

Fördelar

 • Otrolig byggkvalitet
 • Material i toppklass
 • Mycket anpassningsbar
 • Lätt att installera
 • Utmärkt känsla

Nackdelar

 • Höga priser
 • Svårt för nybörjare att få grepp om
 • Endast kompatibel med PC

Sim-racing-entusiaster vet hur viktigt det är att lägga till en handbroms till sin kompletta utrustning för en verkligt realistisk racingupplevelse.

Och när det gäller handbromsen finns det en modell som har gjort stor succé på marknaden: Heusinkveld Sim Handbrake V2.

Vi har testat den här modellen åt dig och vi kommer att berätta allt du behöver veta om den. Vi berättar om dess viktigaste egenskaper, vilken typ av spelare den passar bäst för, dess fördelar och nackdelar, dess pris och var du kan köpa den.

 

Egenskaper hos handbromsen Heusinkveld

Heusinkveld Sim Handbrake är en mångsidig, tryckkänslig USB-handbromssimulator med lastcellsteknik.

Här är en lista över de viktigaste funktionerna:

 • Alla konstruktionsdelar är CNC-laserskuret precisionsstål med sandblästrad eller finstrukturerad pulverfinish . Den är stark, styv och hållbar.
 • Denna modell har ett brett utbud av mekaniska justeringar för att ställa in handbromsen efter dina önskemål.
 • Ett 2-stegs fjädersystem ger motstånd när spaken dras. En initial spiralfjäder av metall simulerar mellanrummet mellan pad och skiva och/eller spelet i handbromsvajern. Fjäderns slaglängd och förspänning är justerbara. Du kan också ta bort den första spiralfjädern om du vill.
 • Huvudbelastningen på bromsen är en simulator som komprimerar de exklusiva Heusinkveld-elastomererna, vilket ger en oöverträffad progressiv bromskänsla. Det finns totalt 3 elastomerer för att definiera en mjuk, medium eller hård handbromskänsla.
 • Spaken kan ställas in i antingen horisontellt eller vertikalt läge och det finns en finjustering på upp till 26 grader för att ställa in den exakta positionen för spaken.
 • Heusinkvelds handbroms är utrustad med en 120 kg lastcell som ger upp till 22 kg verklig kraft mätt vid spaken. Handbromsens kraftmätning är linjär.
 • Handbromsen Heusinkveld levereras med SmartControl, ett kraftfullt konfigurationsverktyg som låter dig ställa in din handbroms på ett sätt som inte var möjligt tidigare. Den ger dig omedelbar kartläggning av utgångskurvor (icke-linjära), dödzonen och handbromskraften.
 • Alla inställningar kan lagras i profiler, som kan laddas om med några få musklick, och profiler kan bytas mellan Heusinkvelds handbromsägare.
 • Det finns flera alternativ för att montera denna handbroms på din simulator. Själva basen kan monteras i horisontellt eller vertikalt läge.
 • Heusinkveld handbroms är kompatibel med PC / Windows-plattformen. Den kan inte användas på konsoler som Xbox eller Playstation.

 

För vilken typ av person?

Handbromsen från Heusinkveld är perfekt för rallyfans, sladd- och driftingentusiaster och fans av spel som WRC 10, Assetto Corsa eller Dirt Rally 2.0. Men det finns inget som hindrar dig från att använda den med spel som simularcarde också.

Heusinkvelds produkter är utformade för vanliga eller professionella spelare. Därför är denna handbromsmodell inte idealisk för nybörjare, som kan behöva lite övning innan de behärskar den.

Handbromsen Heusinkveld har utformats för PC-spelare, så den är inte lämplig för Sim-racing-spelare på PlayStation- eller Xbox-konsoler.

Handbroms heusinkveld test

Fördelarna

Vi hade hört fantastiska recensioner av Heusinkvelds handbroms , och vårt test av den här modellen bekräftade att den har många fördelar.

Först och främst har Heusinkveld-handbromsen, precis som alla märkets produkter, en otrolig byggkvalitet och dess material är i toppklass. Den här modellen är tillverkad av samma tre millimeter tjocka, laserskurna, pulverlackerade stål som Heusinkveld tillverkar sina pedaler av, och byggkvaliteten är verkligen lysande. Handbromsens design är också av hög kvalitet och liknar en riktig handbroms för R5-rallybilar (WRC2). Hålen som har borrats i själva spaken är ett ganska smart sätt att få rätt utseende.

Vi blev sedan verkligen övertygade av anpassningsförmågan och känslan hos Heusinkvelds handbroms. Den här modellen är mycket tryckkänslig tack vare sin lastcell, och den erbjuder en mängd olika inställningsmöjligheter så att du kan skräddarsy känslan i spaken efter din smak. Om du vill tvinga dig själv att dra i spaken när du vrider bilen aggressivt kan du öka kraften upp till 22 kilo.

Tack vare Heusinkvelds SmartControl-programvara kan du dessutom skapa olika profiler för olika bilar eller spel, samt göra alla nödvändiga justeringar för att skräddarsy spaken efter vad du letar efter. Detta ger dig större känslighet, vilket gör det lättare att manövrera bilen.

För ännu bättre komfort kan den justeras i flera kombinationer för att passa cockpitens behov och pilotens smak. Du kan köra den liggande, som i en vanlig bil, eller stående, som i en WRC-bil, beroende på vad du föredrar.

Slutligen är Heusinkvelds handbroms en modell som är mycket enkel att installera och som erbjuder ett antal olika monteringsalternativ. Alla verktyg och tillbehör som behövs för montering levereras med handbromsen, som är förborrad för enkel fastsättning på ditt chassi eller annat stöd. Denna modell är helt plug-and-play, så allt du behöver göra är att ansluta den till din PC via USB och den kommer att identifieras automatiskt. Allt du behöver göra är att göra de inställningar du behöver med hjälp av den lättanvända SmartControl-programvaran.

 

Dess nackdelar

Som du kan se blev vi övertygade av Heusinkvelds handbroms och dess många fördelar. Denna modell har dock några nackdelar.

Den största nackdelen med Heusinkvelds handbroms är naturligtvis det höga priset. Produkter från det holländska varumärket är kända för sin professionella kvalitet, och detta återspeglas tydligt i deras priser. När man kommer in i den övre kategorin och professionell simracingutrustning är priserna oundvikligen högre och inte riktigt tillgängliga för alla. Även om denna handbromsmodell är av mycket hög kvalitet, inser vi att det höga priset är en negativ punkt som inte gör det möjligt för alla att lägga till detta exceptionella tillbehör till sin utrustning.

Vi tyckte också att Heusinkvelds handbroms var lite motsträvig i början, eller för dem som inte är vana vid att använda en handbroms av den här typen. Som vi sa tidigare är den här modellen särskilt avsedd för erfarna eller till och med professionella spelare, och kan vara svår för nybörjare att få grepp om.

Precis som varumärkets övriga produkter är Heusinkveld-handbromsen tyvärr endast kompatibel med datorer som kör Windows 10 eller senare. Detta gör det svårt för Sim-racing-spelare på Xbox- eller PlayStation-konsoler att använda den. Detta minskar ytterligare antalet aktörer som omfattas av denna modell.

heusinkveld sim handbroms v2

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Heusinkveld Sim Handbrake V2 finns tillgänglig för försäljning på Digital Motorsports webbplats.

Priset varierar beroende på från vilket land du köper och vart du får den levererad. Om du köper från Frankrike måste du betala 294 € för handbromsen Heusinkveld.

 

Slutsats

Vi visste att vi sannolikt inte skulle bli besvikna på en Heusinkveld-produkt , men den här handbromsen övertygade oss verkligen!

Vi hittade praktiskt taget inga fel på Heusinkveld Sim Handbrake, som är en modell av mycket hög kvalitet, mycket anpassningsbar och erbjuder fantastiska sensationer under lek.

För dem som älskar att spela WRC 10 eller Dirt Rally 2.0 råder det ingen tvekan om att Heusinkvelds handbroms är en mycket klok investering.

handbroms-heusinkveld

Heusinkveld Sim Handbroms V2

En ratt av högsta kvalitet som ger en utmärkt känsla

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar