Välj en sida

Fanatec ClubSport Handbroms V1.5 : Test & Recensioner

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Fanatec ClubSport Handbroms V1.5

Fördelar

 • Integrerad analog sensor för bestämning av bromsverkan
 • Robust metallkonstruktion och hög byggkvalitet
 • Realistiska förnimmelser och enkel användning
 • Anpassningsbar med olika monteringsalternativ
 • Kompatibel med Fanatecs ekosystem och andra icke-Fanatec-produkter (endast PC)

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris
 • En period av anpassning är nödvändig
 • Litet spel

Alla stora fans av simulerad racing vet hur obekvämt det är att behöva använda en knapp på ratten som handbroms, och hur mycket det tar bort från realismen i loppet. Det är därför de mest passionerade förarna föredrar att ta saker till nästa nivå genom att optimera sin inställning med en racinghandbroms.

Varumärket Fanatec är känt som en ledare på marknaden för kringutrustning för Sim-racing tack vare sina högkvalitativa produkter. Deras olika handbromsmodeller verkar inte vara något undantag.

Det är därför vi bestämde oss för att se efter själva och testa deras toppmodell av handbromsar: Fanatec ClubSport Handbrake V1.5. I den här artikeln berättar vi om de viktigaste egenskap erna hos den här modellen, vilken typ av spelare vi rekommenderar den för, dess fördelar och nackdelar, dess pris och var du kan köpa den.

Fanatec handbroms

Egenskaper hos Fanatec ClubSport handbroms V1.5

Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 är en handbroms i toppklass, designad och konstruerad för rallytävlingar och drifting.

Här är en lista över de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

 • Denna ClubSport Handbrake V1.5-modell från Fanatec är en realistisk 1:1-kopia av de handbromsar som används i rallybilar, perfekt för drifting.
 • Denna modell har en konstruktion helt i metall med ett mjukt skumhandtag för hävstångseffekt.
 • Fanatec ClubSport Handbrake V1.5-spaken kan monteras horisontellt, som i en sportbil, eller vertikalt, som i en racerbil.
 • Denna Fanatec ClubSport-handbroms har en analog sensor som gör att du kan njuta av en helt analog axel, snarare än en enkel på/av-knapp, som i en riktig bil.
 • Med ClubSport USB Adapter kan du använda denna Fanatec-handbroms på din PC med alla märken av racingrattar i ett brett utbud av spel.
 • Handbromsen ClubSport V1.5 kan även användas på spelkonsoler (PlayStation och Xbox) i spel som stöder analoga handbromsar, om den ansluts via en Fanatec/racing hjulbas. Kontrollera informationen på produktsidan för den Fanatec-produkt genom vilken den kommer att anslutas till konsolen. Den fungerar inte på konsoler som använder ClubSport USB-adapter.
 • Det finns ett antal monteringsalternativ som gör att du kan placera ClubSport Handbrake V1.5 där du behöver den. Handbromsen kan t.ex. monteras direkt på en ClubSport-växelspak, eller så kan skruvar användas för att montera enheten på vänster/höger sida eller på undersidan av handbromsen i cockpit.
 • Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 kan monteras på ett bord, vertikalt eller horisontellt, med hjälp av en ClubSport Handbrake Clamp Adapter i kombination med en ClubSport Shifter Table Clamp (båda säljs separat).
 • Mått: 48,5 cm x 18 cm x 12,5 cm (L x B x H)
 • Vikt: 1,5 kg

 

För vilken typ av person?

  Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 är perfekt för rallyentusiaster och alla som älskar att köra med sladd och drift.

  Den är perfekt för spel som Dirt, Dirt Rally, WRC och Assetto Corsa, men det finns inget som hindrar dig från att använda den även för mer realistiska simuleringsspel.

  Enligt vår uppfattning är denna modell av handbroms inte den mest lämpliga för nybörjare, som kan behöva lite övning innan de kan behärska den. Det passar dock perfekt för vanliga eller erfarna spelare.

  Fanatec handbroms åsikt

  Fördelarna

  Fanatec ClubSport Handbrake V1. 5 erbjuder ett antalfördelar som vi kunde upptäcka i vårt test.

  Den analoga sensorn som är integrerad i Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 är enligt vår mening en av de mest intressanta egenskaperna hos denna modell. Till skillnad från många andra handbromsar på marknaden har V1.5 en komplett analog axel för att avgöra vilken effekt din inbromsning skulle ha. Till skillnad från en enkel på/av-knapp kan du initiera drift medan hjulen fortfarande snurrar snabbt. Om handbromsen redan gör din racingupplevelse mer realistisk kommer den här funktionen att få dig att bli förälskad i V1.5 på nolltid.

  Vi blev också övertygade av designen och byggkvaliteten hos Fanatec ClubSport Handbrake V1.5. Som tidigare nämnts är denna modell tillverkad helt i metall och är en 1:1-kopia av de handbromsar som finns i rallybilar. Det är en handbroms som är både vacker att se på och mycket robust i handen, framför allt tack vare den fantastiska byggkvaliteten och de förstklassiga materialen.

  En annan positiv egenskap hos Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 är den komfort den erbjuder och den otroligt realistiska känsla den ger. När du drar i spaken känns det verkligen som om du använder handbromsen på en riktig bil. Den har en riktigt behaglig känsla och grepp, och fungerar mycket bekvämt och naturligt.

  Slutligen gillade vi det faktum att Fanatecs ClubSport Handbrake V1.5 är mycket anpassningsbar. Du kan montera den där du behöver den och hur du vill ha den, eftersom spaken kan monteras horisontellt som i en sportbil eller vertikalt som i en racerbil. Du kan skruva fast handbromsen på vänster/höger sida eller på undersidan av handbromsen på din cockpit, men du kan också montera den på ett annat stöd med hjälp av de medföljande klämmorna och adaptrarna.

  Dessutom är Fanatec V1.5 kompatibel med Fanatecs ekosystem, men du kan också para ihop den med produkter som inte är från Fanatec (endast för PC, med USB-adapter).

   

  Dess nackdelar

  Efter vårt test av Fanatecs ClubSport Handbrake V1.5 kunde vi också se vilka nackdelar denna modell kan ha.

  Först och främst tycker vi att Fanatecs ClubSport Handbrake V1.5 är ganska dyr. Priset är helt klart motiverat av dess kvalitet, men det är fortfarande en stor investering som inte alla har råd med. Dessutom kommer du nästan säkert att behöva lägga till en adapter och/eller klämma till priset, beroende på vilken utrustning du redan har.

  För det andra måste det sägas att det tar lite tid att komma till rätta med Fanatec ClubSport Handbrake V1.5. Det är inte en handbroms som nybörjare kommer att känna sig bekväma med direkt, särskilt om du har varit van vid att använda en knapp på ratten fram till nu. För att bli riktigt duktig eller skicklig med denna Fanatec-modell kommer du att behöva en hel del övning för att få grepp om den.

  Slutligen blev vi lite besvikna över det faktum att spaken på Fanatecs ClubSport Handbrake V1.5 är lite “flexy”, att den kan ha lite rörelse. Den är inte idealisk för spel. Dessutom har vi märkt att det kan vara mycket obekvämt att försöka trycka på handbromsknappen när ratten är helt låst.

   

  Var kan du köpa den och för hur mycket?

  Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 finns till försäljning för 129,95 € på Fanatecs officiella webbplats.

  Fanatec har valt att sälja sina produkter exklusivt på sin hemsida, så tyvärr kan du inte köpa dem nya någon annanstans.

  Du kan hitta denna handbroms till salu på begagnatwebbplatser som Vinted eller Le Bon Coin. För att undvika obehagliga överraskningar bör du dock vara noga med att kontrollera rattens skick innan du köper den.

  Fanatec Clubsport handbroms v1.5

  Slutsats

  Fanatec ClubSport Handbrake V1. 5 är en utmärkt handbroms som gör sitt jobb. Det kommer inte bara att ge dig en otrolig in levelse i loppet, det kommer också att uppmuntra dig att prova allt mer vågade manövrer och därmed förbättra din prestation.

  Denna vackert designade handbroms från Fanatec är robust, responsiv och ger dig en otroligt realistisk spelupplevelse. Priset må vara ganska högt, men det är helt motiverat av de högkvalitativa materialen och de många fördelar som denna modell har att erbjuda.

  Fanatec ClubSport Handbrake V1.5 är ett måste för alla rally- och driftingentusiaster. Så om du är en av dem är det här modellen för dig!

  Fanatec Clubsport handbroms åsikt

  Fanatec ClubSport Handbroms V1.5

  En robust, responsiv och realistisk handbroms

  Notez cet article

  Vous risquez également d’aimer…

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Pin It on Pinterest

  FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
  This is default text for notification bar