Välj en sida

RSeat : Vilket chassi ska jag välja? (Komplett vägledning)

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Chassi chassi är en mycket viktig del av Sim-racing-utrustningen, och en som kräver lite eftertanke innan du köper den. Det finns olika modeller på marknaden, från olika märken, men inte alla är värda sitt pris.

Det europeiska varumärket RSeat har under de senaste åren blivit en av de chassitillverkare som europeiska Sim-Racing-spelare föredrar. Den erbjuder ett mycket brett utbud av chassin av mycket hög kvalitet som vi har bestämt oss för att berätta lite om idag.

Du har bestämt dig för att investera i ett RSeat-chassi men du vet inte vilken du ska välja? I den här artikeln ger vi dig råd om vad som kännetecknar ett bra chassi och välja rätt RSeat-modell för dina behov. Vi kommer också att presentera hela vårt sortiment av sortimentet av RSeat-chassin för att hjälpa dig att välja modell.

Vad behöver ett bra chassi ha?

Vi anser att ett bra chassi för simracing bör innehålla följande element

Baserat på vår forskning och erfarenhet anser vi atten bra cockpit för sim-racing bör ha följande element :

Stabilitet

Alla förare är överens om att en racingsimulator i allmänhet är en mycket extrem upplevelse, med plötsliga förändringar och rörelser. Det är därför du måste hitta ett mycket stabilt chassi som kan klara alla dessa rörelser utan att röra sig, för att undvika olyckor. Robusthet och stabilitet är två aspekter som man verkligen inte får kompromissa med.

Bra passform för pedaler och ratt

Det är mycket viktigt att pedalerna och ratten sitter ordentligt fast i ramen för att undvika alla möjliga oväntade rörelser. Vi rekommenderar därför en modell som gör att du kan justera dem så mycket som behövs för att hålla resten av din utrustning på plats.

Fack för växelspak

Det ingår inte i alla RSeat-chassin, men för dig som gillar manuell växling behöver du ett fack för växelspaken. De säljs som tillval.

Hur väljer vi rätt RSeat-chassi för våra behov?

För välja ett RSeat-chassi chassi som är rätt för dig, rekommenderar vi att du fokuserar på ett antal faktorer vissa faktorer som kan indikera vilka modeller som är bäst lämpade för dina behovdin budget och din specifika situation.

Kompatibilitet

Det är ingen idé att köpa en chassimodell i toppklass om den inte är kompatibel med din konsol, pedaler eller ratt, eftersom du inte kommer att kunna använda den. De flesta modellerna på marknaden är kompatibla med alla rattar och tillbehör från stora märken som Thrustmaster, Logitech och Fanatec. Men vi rekommenderar ändå att du kontrollerar att din utrustning är helt kompatibel.

Tillverkning och material

Du måste titta på ramarnas struktur, benen och utformningen av de ledade armarna för att se till att de är helt stabila. Det är också viktigt att se till att sätena har skenor och möjlighet till specifika höjdjusteringar för din komfort. Å andra sidan rekommenderar vi att du köper ett chassi tillverkat av mycket solida material som stål och aluminium. På så sätt står den bättre emot belastning och långa spelsessioner.

Ytterligare funktioner

Ytterligare funktioner och komponenter är mycket viktiga när du köper ett RSeat-chassi. Vissa har till exempel vilstolar, höjdjusteringar och inbyggda spakstöd eller andra typer av stöd och tillbehör. Tänk på att varje ytterligare funktion medför en extra kostnad.

Tillgängligt utrymme

Du måste ta hänsyn till hur mycket utrymme konstruktionen ger dig för att sitta bekvämt, men du måste också ta hänsyn till hur mycket utrymme du har för att placera din cockpit hemma. På så sätt kan du köpa en struktur som passar dig och som verkligen är funktionell för dig.

Pris

Priserna på RSeat-chassin är generellt sett höga. Du måste ta hänsyn till detta innan du fattar ditt beslut. Du kan välja en modell där chassit säljs separat och välja en annan typ av säte, eller så kan du välja att utrusta dig med en komplett cockpit med alla stöd och tillbehör som finns tillgängliga och erbjuds av märket. Allt beror på din budget.

RSEat-serien av chassin

Här presenterar vi det breda utbudet av Rseatchassier, som omfattar kompletta cockpitmodeller eller chassin som säljs separat med valfria säten.

RSeat B1

rseat b1 chassi

Den RSeat B1 uppfyller alla förväntningar du kan ha på ett chassi. Det är stabilt och styvt, men snålar inte alls med komfort. Dessutom är det en modell som kan justeras mycket enkelt och som har utformats så att många valfria tillbehör kan läggas till.

Den RSäte B1 ger en otroligt uppslukande känsla, trots att sätet inte är som i en riktig racerbil kan du inte se skillnaden.

Lädret är riktigt skönt och bekvämt, och stålramen ger den en riktigt lyxig och robust look.

Sätesstödet är monterat på glidskenor vilket möjliggör justeringar i farten. Du har många inställningsmöjligheterför sitsens lutning och höjd, pedaler etc.

Du kan välja denna modell med eller utan skålat säte, eller välja det säte du vill ha från varumärkena RSeat eller SPARCO i de alternativ som erbjuds av varumärket.

Denna cockpit stöder alla rattar Direkt drivning ratt, lastcell eller hydrauliska pedaler.

RSeat B1 är en mångsidig modell som ger dig en fantastisk känsla för spelet, och vi kan inte rekommendera den nog!

RSeat P1

RSEAT P1

Den RSeat P1 är en robust cockpit med en stålram av ram av stål. Du kan välja den här modellen med eller utan hinkstol och välja bland de alternativ som erbjuds på varumärkets webbplats.

Huvudramen är konstruerad av stålplåtar i en box-rail-konfiguration som liknar de som finns på riktiga fordonschassin. Detta ger en Plattform med stel bas som kan bära resten av de monterade cockpitdelarna. Växelspakens stöd är mycket tungt och mycket styvt när det väl är monterat.

Stödet för rattstammen är en tung och välbyggd enhet. Den anpassar sig till de flesta rattar med force feedback och Direktdrivning tillgänglig på marknaden.

Den RSeat P1 gör att du kan välja mellan en Rallye- eller GT-körställning och är lämplig för spelare i alla storlekar.

Denna modell erbjuder många justeringsmöjligheter för de olika stöden och sitsenså att du kan hitta en idealisk, verkligt bekväm position för att spela.

RSeat P1 ger utmärkt valuta för pengarna. Den kombinerar komfort, stabilitet och styvhet och anses vara en av de mest styva cockpiterna på marknaden!

RSeat C1

rseat c1

Den RSeat C1 är ett modulchassi som du kan välja med eller utan skålat säte, eller välja det säte du vill ha från varumärkena RSeat eller SPARCO från de alternativ som finns på varumärkets webbplats.

Denna modell är mycket stabil, styv och ergonomisk. Sa konstruktion av hög kvalitetDen är tillverkad avkolstål och har perfekt finish.

Med RSeat C1har varumärket uppgraderat rattstödet för att ge större styvhet och samtidigt erbjuda återkoppling från ratten. Det passar perfekt för Direct Drive-rattar med maximalt vridmoment.

Kromfästet har också modifierats för att klara ännu större bromskraft och anpassas till Load Cell- eller hydrauliska vevstaksmodeller, monterade på glidskenor för ännu enklare justering.

Le C1 gör att alla tillbehör kan monteras till vänster eller höger om chassit, inklusive stöd för växelspak och handbroms, stöd för tangentbord och mus, stöd för surfplatta och knapplåda.

Du kan välja mellan en Rallye- eller GT-körställning och är lämplig för användare från 127 cm till 200 cm.

C1 är en mycket bekväm och robust modell som är väl genomtänkt. Det bör garantera dig långa, njutbara spelsessioner.

RSeat RS1

rseat rs1

Den RSeat RS1 är en modell som kan anpassas till alla olika storlekar av SimRacers tack vare många justeringar.

Den är byggd med en sits i glasfiber glasfiber och syntetiskt läder, bekvämt och ergonomiskt. Den har ett sidostöd för växelspaken, ett annat som är kompatibelt med alla typer av pedaler och ett tredje upptill för ratten.

Den övergripande utformningen av byggnaden är av mycket hög kvalitet. När allt är på plats och muttrarna är låsta är allt extremt stabilt och ingenting rör sig.

Rattfästet är justerbart i höjd och vinkel och är förborrat för alla större rattfabrikat, medan växelspaken kan placeras på två ställen och lutas efter behov.

RS1 RS1 erbjuder bred kompatibilitet kompatibel med PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One och Xbox Series X/S. Den är också kompatibel med alla system och kringutrustning från de största varumärkena på marknaden, som Thrustmaster, Fanatec och Logitech, och med rörelsesystemet D-BOX.

RSeat RS1 är en av de mest bekväma, styva och stabila cockpiterna på den professionella marknaden.

RSeat S1

rseat s1

Den avancerade designen hos S1 gör att du kan konfigurera din körställning på några sekunder och välja mellan en Rally eller GT.

Den RSeat S1 har utformats för Sim-racing-spelare men kan också användas som en flygsimulator.

Hela grundchassit för S1 består av en uppgraderingsbar modulär ram i kolstål kolstål laserskurna och CNC-bockade runda rör. Det är styv och stabil och den överför också vibrationer. Dess design, liksom sätets, är minutiös, och dess tillverkning och finish är av högsta kvalitet.

Denna modell har en bra balans mellan fasthet, robusthet och komfort och erbjuder många inbyggda justeringar.

Den S1 erbjuder bred kompatibilitet kompatibel med PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One och Xbox Series X/S.

Den är också kompatibel med alla system och kringutrustning från de största varumärkena på marknaden, som Thrustmaster, Fanatec och Logitech.

Den RSeat S1 är också kompatibel med rörelsesystemet D-BOX.

Om du letar efter något välbyggt med välkonstruerade tillägg, bör du köpa RSeat S1!

RSeat N1

rseat n1

RSeat N1 är en modell med ojämförlig byggkvalitet och finish. Designen är estetiskt tilltalande och den svarta pulverlackeringen är jämn och enhetlig.

Den här modellen är mycket justerbar och erbjuder utmärkt komfortHjulet har en justerbar svänghjulsbas som gör att hjulet kommer närmare din kropp. Du kan justera pedalbordet oberoende av basen och har en uppsjö av justeringsalternativ till ditt förfogande.

N1 från N1 från RSeat är modulär eftersom du kan lägga till ett stöd för växelspaken eller ett tangentbords-/musfack. Det finns även ett stativ för tre bildskärmar och några andra tillbehör för PC-användare så att N1 kan anpassas när dina behov växer.

Den RSeat N1 erbjuder bred kompatibilitet kompatibel med PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One och Xbox Series X/S.

Den är också kompatibel med alla system och kringutrustning från de största varumärkena på marknaden, som Thrustmaster, Fanatec och Logitech, och med D-Box (Upgrade Kit D-Box krävs).

RSeat N1 är en modell med mycket hög byggkvalitet som kommer att hålla i många år. Den är naturligtvis dyr, men priset är väl värt alla de kvaliteter och inställningar som den har att erbjuda.

RSeat RS Formel V2

rseat rs formula v2

Den RSeat RS Formel V2som lanserades 2012, är en mycket populär modell bland amatörer och professionella spelare. Den har samma design som sin ikoniska föregångare, RS Formula V1.

Chassit är tillverkat av kolstål laserskuren. Huvudkontoret ligger i läderDen är tillverkad av kompositmaterial och har en blank svart finish. Sammantaget har vi en design och en position som saknar motstycke. ensitsig.

Den RSeat RS Formel V2 har nya alternativ och en förbättrad design. Chassit är verkligen mycket mer stabil tack vare metallplattor och ett nytt, styvare bottenfäste styvare har lagts till.

Den skjutbara sätet är justerbart, pedalerna och rattstödet är också justerbara för att ge dig maximal komfort.

Den är lämplig för personer som är 150 cm till över 200 cm långa och klarar en vikt på upp till 130 kg.

Den RSeat RS Formel V2 erbjuder bred kompatibilitet kompatibel med PC, PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One och Xbox Series X/S.

Den är också kompatibel med alla system och kringutrustning från de största varumärkena på marknaden, som Thrustmaster, Fanatec och Logitech.

Med en verkligt exceptionell design, ett mycket robust chassi och en mycket bekväm sits kan RSeat RS Formula V2 erbjuda dig långa spelsessioner med otroliga och mycket realistiska förnimmelser.

I korthet / Slutsats

Varumärket RSeat erbjuder ett brett brett utbud av kompletta chassin och cockpits och, som vi har sett, har de alla ett antal fördelar.

Ta hänsyn till de råd vi har gett dig om vilka kriterier du bör tänka på innan du köper ett chassi, och bestäm din budget så att du bättre kan definiera vilket RSeat-chassi som bäst passar dina behov.

Om vi var tvungna att välja bara en modell skulle vi väljaRSeat RS1 som enligt vår uppfattning är det RSeat-chassi som ger bäst valuta för pengarna i hela sortimentet av detta varumärke. Så om du fortfarande tvekar, nu vet du vilken du ska välja!

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar