Välj en sida

Thrustmaster Ferrari F1 ratt : Test och omdömen

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

För riktiga racingsimuleringsentusiaster är det omöjligt att jämföra en handkontroll med en ratt. För att få bästa möjliga upplevelse av loppet är det viktigt att vara välutrustad och att välja rätt produkter. Men det är inte alltid en lätt uppgift.

Det franska varumärket Thrustmaster är känt för att designa ett imponerande utbud av kvalitetsrattar på en mängd olika plattformar. Under åren har man också utvecklat modeller i samarbete med stora biltillverkare.

Det är därför vi idag har bestämt oss för att testa en av rattarna som är resultatet av ett samarbete mellan Thrustmaster och det stora varumärket Ferrari : Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On.

I den här artikeln berättar vi allt som finns att veta om denna modell, inklusive dess egenskaper, berättar vi hur du gör för att Vilken typ av spelare det är, dess fördelar och nackdelar , dess pris och var man kan köpa den.

Specifikationer för Thrustmaster Ferrari F1

thrustmaster ferrari f1

Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On, mer känd som Ferrari F1, är en av varumärkets “add-on”-modeller för montering på en bas, och är resultatet av ett samarbete mellan Thrustmaster och Ferrari.

Vi har listat de viktigaste egenskaperna hos denna modell:

  • Thrustmaster Ferrari F1-ratten är en replika i full storlek av 2011 års Ferrari Formel 1-bil och är officiellt licensierad av Ferrari.
  • Denna modell ska installeras på en Thrustmaster T-series bas, till exempel en av följande baser: TS-PC Racer, T-GT 2, TS-XW Racer, T500 RS, T300 RS, TX.
  • Rattens frontplatta är tillverkad av förstärkt borstad metall, för optimal styrka och tröghet.
  • Denna modell har två autentiska växelpaddlar, även i borstad metall, och en F1 “Push & Pull” växellåda.
  • Greppet är gummitexturerat för en realistisk och bekväm känsla under spelet.
  • Ratten har 2 vridknappar för att ställa in din bil direkt under loppet, 3 metallbrytare och actionknappar av professionell kvalitet. Denna Thrustmaster-modell har totalt 25 knappar.
  • Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On är kompatibel med PC, PlayStation 3, 4 och 5 samt Xbox One. Det finns 2 möjliga spellägen: “Normal”, som är kompatibelt med PC, PlayStation 3, PlayStation 4 och Xbox One (med totalt 13 actionknappar + 2 D-pads), och “Advanced”, som endast är kompatibelt med PC (med totalt 25 actionknappar + 1 D-pad).
  • Mått (L x B x H): 31,75 x 22,61 x 13,72 cm
  • Vikt: 1295 g

För vilken typ av person?

Thrustmaster Ferrari F1-ratten har, som namnet antyder, designats och tillverkats av speciellt utformad för F1-fans. Och det måste sägas att denna modell verkligen borde förföra dem.

Den är särskilt lämpad för spelare som planerar att spendera tid på spel som rFactor, iRacing eller något annat spel där de vill köra en F1-, sport proto- eller formelbil.

Thrustmaster Ferrari F1 är en rattmodell som är lämplig för vuxna (män eller kvinnor), men som också kan tilltala barn.

Fördelarna

Så vi testade Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On och tog reda på precis vad den har att erbjuda.

För det första blev vi särskilt imponerade av det otroliga greppet i ratten. Thrustmaster Ferrari F1 ger dig verkligen känslan av att hålla en professionell F1-ratt i dina händer. Den här modellen ger dig en perfekt känsla för vägens ojämnheter, och gummistrukturen som används för handtagen ger dina händer bra stöd så att du inte halkar av cykeln när du springer.

För det andra gillade vi den solida konstruktionen av denna Thrustmaster-ratt. För en modell som för närvarande kostar mindre än 200 euro på marknaden är Ferrari F1 faktiskt mycket solid och har utformats med resistenta, högkvalitativa material som bör garantera ratten en viss livslängd. Enligt vår uppfattning ger denna modell mycket bra valuta för pengarna.

Ferrari F1-modellen från Thrustmaster har också fördelen av ett stort antal användbara knappar, vilket ger en total på 25. Även de tre små silverknapparna på ratten är användbara, vilket vi tyckte var mycket uppskattat och ganska originellt. Det måste sägas att mycket få Sim-racing-hjul för närvarande erbjuder denna typ av funktionalitet.

En annan positiv sak med Thrustmaster Ferrari F1-ratten är dess kompatibilitet med Xbox One och Xbox Series X/S-konsoler (utom Xbox 360), PlayStation 5 och PlayStation 4-konsoler och även med PC. Det ger oss ett brett urval av plattformar och spel. Dessutom är den snabb och enkel att montera, installera och justera.

Dess nackdelar

Vårt test av Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On gjorde det möjligt för oss att upptäcka de positiva punkterna med denna modell, men vi upptäckte också att den uppenbarligen har ett antal nackdelar.

Vi blev till en början lite besvikna över att det inte fanns några markeringar på knapparna. För dem som byter från en traditionell controller till den här typen av hjul kommer det sannolikt att bli komplicerat och de tenderar att gå vilse. Det stora antalet knappar kan vara en fördel, eftersom det ökar antalet funktioner, men det är också en nackdel, eftersom det tenderar att dubblera vissa av dem. Därför är det inte alltid lätt att hitta rätt, och det kan ta ett tag innan du vänjer dig.

Trots alla knappar är F1-ratten i mitten av ratten oanvändbar, vilket vi tycker är lite synd. Det hade varit fantastiskt om de inte bara hade varit där som dekoration och om Thrustmaster hade tillåtit sina spelare att använda dem under loppet. Vi hade också velat att denna modell skulle ha en LCD-skärm som den riktiga F1 Ferrari-hjulet, men till det här priset förstår vi att vi inte kan ha allt heller!

En annan nackdel med Thrustmaster Ferrari F1-ratten är att den inte är kompatibel med Xbox 360, som vi sa tidigare. Denna inkompatibilitet anges inte tydligt på rattarnas produktblad på varumärkets officiella webbplats, så det kan komma som en överraskning för mer än en potentiell köpare. Detta är verkligen inte en av de mest väsentliga punkterna, men vi blev något besvikna.

Slutligen fann vi att gummistrukturen som används för att täcka handtagen tenderade att irritera huden efter att ha spelat under olika lång tid. Vi rekommenderar därför att du använder handskar om du, som vi, känner dig handikappad under loppet.

thrustmaster f1

Var kan du köpa den och för hur mycket?

Thrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On säljs som ny till ett genomsnittligt pris av 160 € till 190 €.
Den säljs normalt för 189,99 euro på Thrustmasters officiella webbplats, men är för närvarande slut i lager.

Du kan dock hitta den påAmazon.co.uk och till och med göra några besparingar, eftersom den för närvarande är på specialerbjudande.

Thrustmaster rattar kan också hittas på second hand-webbplatser som Le Bon Coin, till mycket attraktiva priser. Vi rekommenderar ändå att du är mycket uppmärksam på produktvillkoren för att undvika bedrägerier.

Slutsats

Även om det står klart för oss att Thrustmaster Ferrari F1-ratten inte är den bästa modell som det franska varumärket har designat, kunde vi ändå uppskatta den och vi blev förförda av de många fördelar som den har att erbjuda.

För hjul som kostar mindre än 200 euroThrustmaster Ferrari F1 Wheel Add-On ger en utmärkt körupplevelseDetta är mycket tack vare den fantastiska designen, det goda greppet och de många knapparna, som kanske inte är så lätta att hitta, men som ändå erbjuder ett imponerande utbud av funktioner.

Om du är ett fan av F1 eller formelbilar kommer du att älska det på några sekunder! Så om det är du, köp denna magnifika replika av hjulet från Ferrari 2011-racerbilen – du kommer inte att ångra dig!

thrustmaster-t248-avis

Thrustmaster Ferrari F1

En måste-ha ratt för F1-fans

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza ES : Test & omdöme

Moza ES : Test & omdöme

Moza ESFördelar Flera helt anpassningsbara kontroller Förstklassig finish och material Utmärkt ergonomi Nackdelar...

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2P : Test & Granskning

Moza CS V2PFördelar Premiumratt av hög kvalitet Struktur av aluminiumlegering Trådlös anslutning till basstationen...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar