Välj en sida
Simagic Alpha Mini

Simagic Alpha Mini : Test & Recension

Sim Racer

Pilote e-sport & Passionné de Sim Racing, j’ai décidé de partager ma passion sur ce site web.

Simagic Alpha Mini

Fördelar

 • Utmärkt byggkvalitet
 • Kraftfull, exakt kraftåterkoppling
 • Trådlös anslutning på ratten

Nackdelar

 • Endast kompatibel med PC
 • Ett dåligt utvecklat ekosystem

Vårt betyg: 9,5/10

Att ha erfarenhet från en bransch ger dig inte bara ett visst rykte, utan gör det också möjligt för dig att utveckla och marknadsföra kvalitetsprodukter. Det enklaste exemplet som jag kommer att tänka på är Tesla, som marknadsför 100 % elbilar. Att bara ha 20 års erfarenhet i en bransch som har mer än 100 är ärligt talat inte tillräckligt för att konkurrera med de andra, och det visar sig i elbilarna från Tesla monteringsfel, tätningsproblem, tillförlitlighetsproblem och listan kan göras lång. Faktum är att alla biltillverkare har gått igenom detta stadium, och Testa är verkligen inte undantaget. Men varumärket är en pionjär inom ett antal områden, inklusive semi-autonom körning.

När det gäller simracing är det mer eller mindre samma sak: de tillverkare som har flest års erfarenhet av spelet kommer alltid med kvalitetsprodukter, utom kanske för ett fåtal. Men som vi lärde oss i skolan finns det alltid ett undantag som bekräftar regeln, och det undantaget har ett namn: Simagic. Den kinesiska tillverkaren av sim-racing-enheter dök upp 2018 och har skakat om marknaden med kvalitetsprodukter, inklusive sin första bas Direktstyrningden M10.

Idag, 5 år senare, finns M10 inte längre i Simagics katalog, men en ersättare har sedan dess tagit dess plats: Alpha MiniAlpha Mini. I det följande kommer jag att presentera denna nya bas för dig, tala om dess styrkor och svagheter och ge dig min åsikt om den.

 

Huvudsakliga och tekniska egenskaper hos basen

 • Bas med max. vridmoment på 10 nm
 • Justerbar styrvinkel med hjälp av Simagic-programvaran
 • Konstruktion i metall och kolfiber
 • Trådlös anslutning till rattar
 • Högpresterande intern snabbkoppling
 • Endast kompatibel med PC

 

Utformning

Simagics Direct Drive-baser är mycket lika varandra, den enda skillnaden är storleken på nötkreaturen. För denAlpha MiniMed sin aluminiumkaross, kolfiber och helsvarta lack följer den samma stylingkod som sina syskon. Den är verkligen vacker, diskret och välgjord.

Drivaxeln är lite längre än hos konkurrenterna, men det påverkar inte basens design på något sätt. På framsidan har du en platta som fästs i skåpet med skruvar och drivaxeln, som innehåller en liten trådlös logotyp. Som Simagic är skyldiga att göra, och med tanke på att M10 hade detta, är anslutningen mellan ratten och basen trådlös, vilket bidrar till utformningen av denna kringutrustning med tanke på att det inte finns några anslutningsstift mellan de två enheterna.

Simagic Alpha Mini

Kundanpassad montering

För att passaAlpha MiniVi är verkligen väl betjänade. Totalt har du 3 olika alternativ: frontmonterad, tack vare fästpunkter som möjliggör installation på frontmonterade konsoler. Det finns också ett sidoalternativ med vinkelstycken som passar över sidorna på basen om du till exempel vill montera den på ett bord eller skrivbord. Och du har också möjlighet att fixa det underifrån. Det är verkligen komplett, och som jag minns det är det få märken som gör samma sak.

Dessa tre alternativ ger dig ett brett utbud av monteringsalternativ förAlpha Minioavsett vilken inställning du har för simulerad racing. Dessutom får du med alla skruvar och bultar du behöver för att fästa basen i kartongen, vilket bara är bra.

 

Tillverkning och ytbehandling

Även här är standarden på finishen mycket hög, precis som för Simagics första bas. Karossen är tillverkad av aluminium, som är extremt välbearbetat med CNC-maskiner, och det finns även kolfiberplattor, precis som på M10.

Byggkvaliteten är oöverträffad, med extrem uppmärksamhet på detaljer. Allt är perfekt, från drivaxeln till skruvarna, som sitter fast ordentligt, till höljet, som inte har några grader eller tillverkningsfel. Den är helt enkelt vacker, förstklassig och mycket välkonstruerad.

 

Att få grepp om basen

Det första du känner när du plockar uppAlpha Miniär vikten: Basen väger över 6 kg för en ganska kompakt design (11 x 16,7 cm). Ärligt talat är det vad du hittar på praktiskt taget alla andra baser på marknaden: en liten periferi med en betydande vikt.

Anslutningen till basen är trådlös, så konstruktionen är kompakt, utan stift eller något annat på framsidan. Det är ett ganska bra drag av Simagicoch det gillar jag verkligen. Jag vill dock råda dig att vara försiktig när du installerar denna bas på din anläggning, eftersom den är tung och ganska liten.

I övrigt finns det ett USB-uttag på sidan, samt ett uttag för nätkabeln. För övrigt har På/Av sitter på strömkabeln och inte på basen. Enligt min mening har detta gjorts för att hålla designen ren och överskådlig, vilket inte är så störande.

Simagic Alpha Mini

Känslor under lek

Simagic hade slagit till hårt med sin M10 2018, men den var ändå inte helt felfri. Den mest anmärkningsvärda funktionen var verkligen hastigheten med vilken känslorna eller återkopplingen vidarebefordrades, vilket var lite för snabbt för min smak och resulterade i att för mycket information skickades till händerna. Med andra ord: förnimmelserna var för mättade och därför ibland lite suddiga. Den kinesiska tillverkaren har dock lärt sig av sin första Direct Drive-rodeo och har korrigerat situationen medAlpha Mini.

Här har vi en mycket mer raffinerad bas än den tidigare modellen, särskilt när det gäller inställningar och kraftöverföring. Känslorna finns där, mycket där faktiskt, men du kan ha en blandning mellan kraft och lite detaljer, mycket detaljer och lite kraft, och den gyllene medelvägen. L’Alpha Mini är en bas som tillfredsställer alla förare, oavsett deras körpreferenser, och jag älskar det.

Asseto Corsakommer du att känna alla förändringar i grepp, stötar, vibratorer och stötar med den typ av precision och detaljrikedom som bara Fanatec hade det hemliga receptet. Dessutom ger 10 nm dig en bra marginal innan något annat dyker upp. klippning på din bas.

 

Kompatibilitet

Kompatibilitetsmässigt finns det inga egentliga förändringar jämfört med Simagic M10: Alpha MiniAlpha Mini fungerar endast på PC. Det är synd att det fortfarande är så, särskilt som antalet simulerade racerspel på konsoler fortsätter att öka tack vare titlar som Asseto Corza, Gran Turismo och så vidare.

När det gäller racingsimuleringar på PC är det samma sak som med M10: Alpha MiniAlpha Mini är kompatibel med alla som finns på marknaden, och det är bra. Det förändrar inte så mycket, men det är ändå bra.

Simagic Alpha Mini

Valuta för pengarna

Priset är 524 euro utan QR (det finns 2, förresten), ochAlpha Mini är enligt min mening mycket konkurrenskraftigt prissatt och ger också utmärkt valuta för pengarna. Naturligtvis måste du fördjupa dig i Simagics ekosystem, men det kommer att vara exakt samma sak om du väljer ett annat märke av kringutrustning för simracing.

Dessutom kommer denna bas inte att kosta dig för mycket jämfört med konkurrenterna, oavsett om det är från Fanatec eller från Moza Racingför samma nivå av kraft och känsla.

 

Min bedömning

Jag älskade verkligen tiden jag tillbringade med den här Simagic-basen, och den är en stor förbättring jämfört med den tidigare. M10 var redan en utmärkt bas, men hade fortfarande några brister, i synnerhet motorvarvtalet, vilket gjorde känslan lite vag. Men Simagic har korrigerat detta medAlpha Minioch det är en bra sak.

Med sin förstklassiga konstruktion, perfekt bearbetade material och betydande motorförbättringar jämfört med föregångarenAlpha Mini från Simagic fortfarande en utmärkt bas för förare som letar efter ett alternativ till en CSL DD på 8 nm. Det kommer att kosta dig lite mer i absoluta tal, menAlpha Mini är fortfarande en mycket bra grund för vad jag tror kommer att bli en mer professionell publik av sim-raceurs. I vilket fall som helst godkänner jag med slutna ögon.

Simagic Alpha Mini

Simagic Alpha Mini

Utmärkt värde för pengarna

Notez cet article

Vous risquez également d’aimer…

Moza R5 : Test & Recension

Moza R5 : Test & Recension

Moza R5Fördelar Direktdriven bas som utvecklar 5,5 nm Hölje helt i aluminium Kompakt storlek Fantastisk körkänsla...

Moza R16 : Test & Recension

Moza R16 : Test & Recension

Moza R16Fördelar Direktdriven motor som utvecklar ett vridmoment på 16 nm Alternativ för frontmontering Utmärkt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

FANATEC-PAKET FÖR UNDER 400 EURO
This is default text for notification bar